Организираха футболен турнир под дъжда в подкрепа на Ники

16:54, 18 юни 17 25 677 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благотворителен футболен турнир беше организиран днес в подкрепа на Николай Траянов. Сумата от 830 лева е събрана само от таксите за участие на отборите, съобщиха организаторите.  

 

Ситният дъжд не успя да сломи  любителите на футбола. Възрастта на участниците бе в широк диапазон от 16 г до 50 +. 14 отбора с по 6 играчи се включиха в благотворителната инициатива. До финал достигнаха тимовете на „АГРО  Х” и „Елдорадо”.

 

Освен от Шумен, участници имаше още от Русе и  Хитрино. Финалът бе изключително оспорван, но накрая „АГРО Х” надделя с 7:6.

 

В петък се проведе пресконференция, на която семейството на Ники даде информация за състоянието му, за провежданото лечение, както и отчет за постъпилите и изразходвани средства от дарителската сметка до момента.  На пресконференцията присъства и Николай, който се чувстваше много добре след първата 5-дневна химиотерапия. Майката на момчето Огняна сподели, че туморът се е повлиял положително от терапията. Окото, което било изпъкнало неестествено поради натиск от бързо растящото образувание се е прибрало и момчето отново започнало да вижда. Направени са му пълни изследвания и е установено, че в тялото му няма метастази. Лекуващият лекар е категоричен, че младежът ще оздравее напълно. „За съжаление лечението ще е продължително и сумата, която беше обявена в началото от 65 000лв. ще е недостатъчна, защото това бе оферта за операция по отстраняването на доброкачествен тумор - ангиофибром, а не на злокачествен - сарком на Юинг” - поясни майката.

От пресконференцията стана ясно още, че на Ники са назначени шест химиотерапии през 21 дни, плюс 33 дена лъчетерапия. За всяка терапия се дава проформа фактура и чак след като парите бъдат преведени се започва следващата. Сумата може да варира в зависимост от количеството и вида на влетите лекарства. Тази седмица предстои да бъде направена втора химиотерапия на момчето, за която парите са преведени, тя е на стойност 11 600 евро или около 23 000лв. Сумата, която е събрана до момента по сметката на Николай е 78 360 лв. От нея за двете химиотерапии и част от биопсията са преведени 51 484лв.  Семейството е заплатило от лични средстваи пари от приятели и роднини около 16 500лв. за изследвания, медикаменти и имуностимулиращи инжекции. От лични спестявания се заплащат  престой, храна и горива.

Към този момен в дарителската сметка има 26 876лв., който ще стигна само за още една химиотерапия. По предварителни разчети за лечението на Николай трябват още около 90 000лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама