Благотворителен футболен турнир беше организиран днес в подкрепа на Николай Траянов. Сумата от 830 лева е събрана само от таксите за участие на отборите, съобщиха организаторите.  

 

Ситният дъжд не успя да сломи  любителите на футбола. Възрастта на участниците бе в широк диапазон от 16 г до 50 +. 14 отбора с по 6 играчи се включиха в благотворителната инициатива. До финал достигнаха тимовете на „АГРО  Х” и „Елдорадо”.

 

Освен от Шумен, участници имаше още от Русе и  Хитрино. Финалът бе изключително оспорван, но накрая „АГРО Х” надделя с 7:6.

 

В петък се проведе пресконференция, на която семейството на Ники даде информация за състоянието му, за провежданото лечение, както и отчет за постъпилите и изразходвани средства от дарителската сметка до момента.  На пресконференцията присъства и Николай, който се чувстваше много добре след първата 5-дневна химиотерапия. Майката на момчето Огняна сподели, че туморът се е повлиял положително от терапията. Окото, което било изпъкнало неестествено поради натиск от бързо растящото образувание се е прибрало и момчето отново започнало да вижда. Направени са му пълни изследвания и е установено, че в тялото му няма метастази. Лекуващият лекар е категоричен, че младежът ще оздравее напълно. „За съжаление лечението ще е продължително и сумата, която беше обявена в началото от 65 000лв. ще е недостатъчна, защото това бе оферта за операция по отстраняването на доброкачествен тумор - ангиофибром, а не на злокачествен - сарком на Юинг” - поясни майката.

От пресконференцията стана ясно още, че на Ники са назначени шест химиотерапии през 21 дни, плюс 33 дена лъчетерапия. За всяка терапия се дава проформа фактура и чак след като парите бъдат преведени се започва следващата. Сумата може да варира в зависимост от количеството и вида на влетите лекарства. Тази седмица предстои да бъде направена втора химиотерапия на момчето, за която парите са преведени, тя е на стойност 11 600 евро или около 23 000лв. Сумата, която е събрана до момента по сметката на Николай е 78 360 лв. От нея за двете химиотерапии и част от биопсията са преведени 51 484лв.  Семейството е заплатило от лични средстваи пари от приятели и роднини около 16 500лв. за изследвания, медикаменти и имуностимулиращи инжекции. От лични спестявания се заплащат  престой, храна и горива.

Към този момен в дарителската сметка има 26 876лв., който ще стигна само за още една химиотерапия. По предварителни разчети за лечението на Николай трябват още около 90 000лв.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно