90 хиляди лева ще спасят Ники

16:03, 16 юни 17 25 1106 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Животът на Ники от Шумен зависи от 90 хил. лева. Ако тези пари бъдат събрани бързо, започналото лечението ще продължи. То е дало вече резултат.

Всичко това стана ясно на днешната пресконференция, на която бяха майката и лелята на Ники, присъства и той, след завръщане от турската клиника. Дойдоха съученици, приятели, класният ръководител на единадесетокласника. Там беше и общинският съветник Даниела Русева, която е председател на правната комисия, внесла предложение Община Шумен да се включи в благотворителната кампания.

Ники е направил първата процедура от необходимите 6 химиотерапии и е значително по-добре.

Снимка: Topnovini.bg

Това лечение е било назначено след като се установява, че туморното образование е злокачествено.

Майката на Ники – Огняна, обясни през какви тревоги са минали, колко клиники, диагнози и експертизи са били сменени и как след първата назначена терапии, резултатът за окото на момчето е видим.

Майката обясни, че преди броени дни Ники загубил зрението си с едното око, но още първата процедура дала резултата. Изпъкналото око се прибрало и зрението се възвърнало.

Специалистите в турската клиника дават гаранции, че има надежда това рядко заболяване в орбитата на окото, да бъде преборено. Назначени са още 5 химиотерапии, които ще се повтарят през 21 дена и лъчетерапия, която ще продължи 33 дни.

За всичко това са нужни пари, за които в началото не се е предполагало. По тази причина обявените преди месец 65 хил. лв. не са достатъчни.

Лелята на Ники – Камелия даде отчет за изхарчените средства, като каза, че равносметката е показана и във фейсбук страницата.

Класният ръководител на Ники даде кураж за кампанията. Снимка: Topnovini.bg

В момента наличните пари не са достатъчни за две химиотерапии, след като е платена първата. Ники пътува към клиниката в понеделник и набирането на средста е жизнено важно. Затова кампанията трябва да прерасне в национална.

Майката Огняна каза, че по думите на лекарите това лечение ще пребори тумора.

Днес съученици от 11 „г“ клас на ГПЧЕ “Никола Вапцаров” и приятели от други шуменски училища се срещнаха с Ники и му дадоха кураж.

„Липсва ни на първия чин“, каза неговият класен ръководител Мирослав Дяков.

Снимка: Тopnovini.bg

Мишо, който седи на чина заедно с Ники, се обърна към приятеля си с думите, че най-важно е духът да не пада. „Ники има изключителни приятели, това искам да му кажа и както той би помогнал на нас при нужда, сега ние искаме да му помогнем“, са думи на съученичката му Иванела.

За набиране на средства за лечението бяха организирани концерти и спортни състезания, припомни Невена Йорданова. Сега предстои футболна среща на игрището на зала „Плиска“.

Ники благодари на всички, които са го подкрепили и каза, че след време иска хората да казват когато го виждат, че благодарение на тях той се е възстановил.

Догодина Ники ще бъде абитуриент, но сега трябва да се съберат 90 хиляди лева за лечението му.

Всеки, който има възможност да помогне на Николай да се излекува може да използва дарителската сметка към Уни Кредит Булбанк:

IBAN: BG49 UNCR 7000 1522 9531 20

BIC: UNCRBGSF

Титуляр Николай Траянов Иванов 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама