Започнаха ремонтите на пътища и улици в Каспичан

07:29, 04 сеп 15 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтът на улици в Каспичан и населените места от общината вече е започнал. Това каза за Topnovini.bg общинският кмет Милена Недева.

Стойността на ремонти в общинския център и още шест населени места са 127 846 лв.

”Основната сума, която касае ремонтът на общинския път Каспичан-с. Могила, е от целеви средства от републиканския бюджет, които са включени в капиталова програма. За населените места също, като основна част от средствата е за сметка на общинския бюджет”, каза Милена Недева.

Вече са започнали ремонтните дейности по отсечка от общински път Каспичан – гр. Каспичан – с.Могила, като е премахната настилката на част от ул. „Димитър Благоев”, която ще бъде заменена с нов асфалт.

„Миналата и по-миналата година направихме по една отсечка”, каза Милена Недева и допълни, че се стремят при всяка възможност да се правят цели участъци с полагане на асфалт, а не кръпки.

На същата улица – „Димитър Благоев”, между училището и детската градина ще бъде изградена и повдигната пешеходна пътека, уточни кметът.

На частичен ремонт  в Каспичан ще подлежат улиците „Тракия”, „Хан Аспарух” и „Панайот Волов”.

В село Каспичан ще бъдат направени участъци  в централната зона и изграждане на тротоар от главния път - от ул. ”9-май” до детската градина.

В с. Могила също ще бъдат извършени такива ремонти.

В Плиска ще се ремонтират ул. „Георги Ванков” и ул. „Александър Стамболийски”.

В Калугерица също две улици ще бъдат ремонтирани – „Бистрица” и „Каменица”.

Улица „Ален мак” в с. Златна нива, „Ал. Стамболийски в с. Косово също подлежат на ремонт, а пред кметството в Кюлевча ще бъде направен тротоар.

Според Милена Недева ремонтите трябва да приключат до края на месеца.

Кметът на Каспичан каза, че са започнали изкопни дейности за полагане на нов водопровод, който да избегне минаването на старите тръби под ЖП линиите и ще бъде поставен в подлеза на гарата. „Надявам се когато свършим с изграждането на тази връзка да се реши проблемът с водоснабдяването във високата зона на града”, заяви Милена Недева.

„Предстои и подмяна на водопровод по ул. „Александър Стамболийски”, заради този проблем с водата”, каза още кметът и допълни, че до няколко дни трябва да са приключили тези дейности, защото улицата ще бъде асфалтирана от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Дейносттите по тези ремонти ще бъдат извършени от ВиК дружеството, а материалите за тях ще бъдат за сметка на общинския бюджет, уточни Милена Недева и допълни, че администрацията работи по проект, който ще включи допълнително водоснабдяване за Каспичан и се очаква да бъде подаден в следващия програмен период.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама