Концерти, регата и детски ателиета за Деня на Варна

12:00, 11 авг 18 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варна ще посрещне своя празник - 15-ти август - Свето Успение Богородично, с богата програма. Събитията са организирани от Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия. Точно в 9 ч. ще започне тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм „Св. Успение Богородично“. В 10,30ч. ще бъде тържествено издигнат флагът на града, след което ще започне литийното шествие с чудотворната икона на Света Богородица.  

За децата на сцена „Раковина“ от 10:30ч. е предвиден спектакълът „Джобни чародейства" на Мануела Саркисян, в 11,30 ч. ще се открие специално ателие за изработване на кукли, с водещ Мария Банова, а от 19 ч. следват забавни минути с Богдан Томов. За любителите на народната музика от 17,30 ч., също на сцена „Раковина“, ще свири гайдарският оркестър „Диньо Маринов“ при НЧ „Васил Левски 1945“. От 20 ч. е традиционният концерт на пл. "Независимост", със солисти и оркестър на Държавната опера, под диригентството на Мартин Пантелеев.

В 20 ч. в Летния театър ще започне церемонията по връчване на почетни звания и отличия на Община Варна, след което програмата ще продължи с концерт  на Михаил и Кристина Белчеви и фолклорните ансамбли „Варна“ и „Тракия“ – Пловдив.

21 е началният част на концерта в свободната зона на пристанището. В него ще се включат музикалното поп дуо „Моранди“ от Румъния, Славин Славчев и групата Julian’s Laughter, Атанас Колев, Папи Ханс, Виктория Георгиева, 100 кила, Дийп зон прожект /Deep Zone Project/ и Орлин Павлов. Около 23,20ч. ще започнат празничните илюминации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама