Разследват четирима души за престъпната схема в КАТ-Габрово (СНИМКИ)

14:55, 23 юли 18 25 640 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разбита е престъпна група с участието на ръководен служител от полицията в Габрово. Води се досъдебно производство. Това обявиха официално на пресконференция от Специализираната прокуратура.

За акцията в „Пътна полиция” в града беше съобщено още в петък, но информацията не беше потвърдена официално.

Това е поредният случай, в който е задържано длъжностно лице. За съжаление бяха направени опити от полицията в Габрово да се затрудни разследването”, обясни Иван Гешев, ръководител на Спецпрокуратурата.

Разследват се четири лица. Възложено е на МВР да провери служителите на полицията в Габрово, информиран е и вътрешният министър Валентин Радев.

Организираната група е действала от 2016 г. Предварително клиент е заявявал каква кола иска. Групата отива в Германия, наема кола под наем и я кара в България. У нас се пренабиват номерата и чрез служебното лице в КАТ откраднатата кола се регистрира и продава на лицето, което в много от случаите не подозира за схемата, обясниха прокурорите.

За престъпната схема германските власти са информирани от българските им колеги. Специализираната прокуратура ще иска на трима от задържаните мярка "Задържане под стража". Четвъртият се издирва с европейска заповед за арест.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама