Остават броени дни до откриването на Фестивала на виното в Бургас

20:30, 23 юли 18 / Любопитно 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петото юбилейно издание на най-голямото и най-значимото винено събитие за южното черноморие - ''Фестивал на виното'' - Бургас ще се проведе от 26 до 28 юли 2018 г.  в Експозиционен център ''Флора''.

Посетителите ще могат да се запознаят лично с хората, които са зад щанда, ще могат да съберат информация за любимите продукти и тенденции във винопроизводството.

По време на Фестивала всички любители на виното ще могат да си закупят любимите продукти от щандовете с големи ценови намаления на голяма част от вината.

Освен българските, бургаската публика ще има възможността да дегустира и продуктите от над 35 изби и над 350 вида елитни марки вина от цял свят - Италия, Франция, Аржентина, Австралия, Чили.  

За първи път тази година Посолството на Аржентина ще представи изби от техния регион и почетен гост на Фестивала ще бъде г-н Алберто Алфредо Мануел Труеба извънреден и пълномощен посланик на Република Аржентина в Република България.

По време на официалната церемония на бала на винарите на 26.07 от 21,30 часа ще бъдат връчени грамоти за топ 10 вина и голямата награда статуетка ''Златен Нептун'' за най-добро бяло вино след проведен конкурс на фестивала.

Любителите на вино аксесоари ще могат да си купят ръчно правени стойки за вино, коркови гривни, папионки и други интересни неща.

Фестивала ще бъде допълнен с участници с ръчно правени бисквити от лимец, сирена с трюфели, трюфели и бонбони с трюфели, както и екзотични пикатни сладка, пюрета и разядки.

Цена на билета за вход 10 лв. - включващ безплатна дегустация по щандовете плюс  подарък стъклена  брандирана професионална дегустационна чаша.

Всички посетители които са намерили и носят със себе си нашата специална брошура с намаление на вината ще могат да ползват и допълнителна остъпка 2 лв. от цената на входния билет

Oфициалното откриване е на 26.07 от 17,00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама