Един загинал и десетки ранени при стрелба в Торонто

08:00, 23 юли 18 / Свят 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стрелец откри огън в гръцкия квартал на канадския град Торонто. За момента се съобщава за една убита жена и 14 ранени. Сред тях има и малко момиче, което е в критично състояние, съобщава Sky news. Състоянието на пострадалите все още е неизвестно. Инцидентът е станал около 22 ч местно време в район с ресторанти.

От полицията съобщиха, че нападателят е мъртъв, без да уточняват дали е бил застрелян или се е самоубил. Говорител на органите на реда заяви, че е рано да се каже дали става дума за тероризъм.

Нападателят е носел черни дрехи. Когато минал покрай заведенията, той открил безразборна стрелба по минувачите. Свидетели съобщават за поне 20 изстрела. По неофициални данни той е стрелял по полицейските коли преди да се самоубие.

Районът е отцепен.

До момента няма данни за пострадали или загинали български граждани. Генералният ни консул Петър Крайчев се е свързал своевременно с Кралската канадска конна полиция, откъдето са заявили, че до момента няма информация за пострадали или загинали българи.

Консулството ни е в контакт с местните власти, следи развитието на ситуацията и е на разположение за оказване на съдействие при необходимост.

Наши сънародници, които желаят на получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон на представителството ни: +1 416 892 1738.
 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама