Димов пред Bulgaria On Air: Природозащитниците вървят по стъпките на марксизма

08:00, 29 юни 18 / Политика 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Природозащитниците" - това са група хора, които имат ясна политическа визия, техните идеологически предшественици използваха националсоциализма за прокламиране на своите тези - това са хора, за които икономическото развитие е вредно. Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов по Bulgaria On Air. Те саботират забогатяването на българите, но те не са допуснати дори до парламента. Ще търсят друг тип параван, зад който да скрият идеите си, който не се приема широко. 

Това тяхното е нео-марксизъм, който повтаря стъпките на марксизма и национал-социализма от края на 20-ти век. Основните им инструменти са манипулацията, фалшивите новини", каза във връзка с взетите решения по "казуса Пирин" каза Нено Димов.

Той допълни, че Европейската комисия не вижда нарушения на този етап и ако някога има инвестиционно намерение, тогава ще се направи оценка на въздействие върху околната среда. 

Във връзка с обявеното бедствено положение в Смолян и Чепеларе, както и с усложнената ситуация в Пловдив, министър Димов заяви, че стриктно се следят нивата на язовирите да остават ниски, както и че се поддържа сложен баланс между покриването на нуждите от питейна вода и гражданската защита и безопасност. 

"Не мисля, че хората могат да са спокойни в тази ситуация, но координацията в държавата е добра и се действа професионално", успокои Нено Димов.

"Перфектната кръгова икономика е природата - където всичко е полезно. Имаме суровина, която се обработва и става продукт, а идеята на кръговата икономика е да не се спира на края - на отпадъка, а той да дава суровина, която да ни връща на изхода като ново начало", обясни министърът на околната среда и водите в "Денят ON AIR".

Той допълни, че от тази година от Министерството имат идея за нормативен акт, който от догодина да е задължителен и да включва нужния инструментариум. Нено Димов припомни, че над 80% от замърсяването по плажовете идва от сушата, а не от корабите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама