Борисов представя кандидатурата на България за чакалнята към еврозоната

10:00, 29 юни 18 / Свят 25 760 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Брюксел премиерът Бойко Борисов ще представи кандидатурата на страната ни за чакалнята към еврозоната. Очаква се формално документите на България да бъдат внесени в началото на юли, по време на срещата на финансовите министри на ЕС.

Чакалнята към еврозоната е поне двугодишен период, в който всяка страна-кандидат да въведе еврото престоява, за да задържи валутния си курс фиксиран. Заради валутния борд обаче, курсът на българският лев и сега спазва това изискване.

Лидерите на страните-членки от ЕС ще обсъдят на днешното си заседание хода на преговорите по Брекзит във формат 27. В същия формат ще се състои и среща на ръководителите на страните от еврозоната. Очаква се главният преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние да представи актуалното състояние на преговорите до момента.

В рамките на срещата ще бъде обсъдена работата по изграждането на Икономическия и паричен съюз и по-конкретно темите за реформата на Европейския механизъм за стабилизация и следващите стъпки в изграждането на банковия съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама