Разпитват нападателя, открил огън в редакцията на вестник в Мериленд (СНИМКИ)

08:30, 29 юни 18 / Свят 25 595 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Джаръд Рамос е името на мъжа, който нападна редакцията на вестник "Капитал газет" в Анаполис, щата Мериленд. При атаката бяха убити петима журналисти, а други няколко - ранени. 

Според предварителните данни, през 2012 г. Рамос е изгубил дело за клевета срещу вестникарската група, част от която е "Капитал газет". От полицията са категорични, че става дума за "умишлена атака", но не са потвърдили, че съдебният спор е мотивът за нея.

Обект на разследване са и заплахите, които изданието е получило в социалните мрежи. "Знаем, че е имало заплахи, отправени към Газет през социалните мрежи. Опитваме се да идентифицираме човека, от чийто профил са изпратени", съобщи Бил Крампф, началник на полицията в Мериленд, предаде БНТ. 

"Искам да поздравя органите на реда, които са реагирали много бързо и са стигнали до местопроизшествието за около 60 секунди", каза още Крампф.

Стрелецът е нахлул в сградата, където се е помещавал вестник "Капитал Газет" и е открил огън в репортерската стая. В раницата му са намерени фалшиви гранати. 

"Бяхме ужасени от стрелбата, но в някакъв момент той спря да стреля сам", разказват журналистите. 

"Капитал газет" е едно от най-старите издания в страната. Вестникът е основан през 1727 г. и тогава се е наричал "Мериленд газет". От Белия дом осъдиха нападението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама