Пациенти с белодробни заболявания излизат на протест

08:20, 29 юни 18 25 571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пациенти с белодробни заболявания, които се нуждаят от трансплантации, организират протест пред Министерството на здравеопазването. Те настояват здравния министър Кирил Ананиев да не приема оставката на директора на Изпълнителната агенция по трансплантация Мариана Симеонова. Планираният протест е под мотото „Здравен емигрант 2“.

Симеонова поиска да бъде освободена заради неясните договори отношения с "Евротрансплант" и невъзможността да се извършват белодробни трансплантации на българи във Виена.

Според пациентите в момента всяка промяна в агенцията би довела до забавяне. Заради проблемите те канят министър Ананиев да се срещне с тях и да обясни докъде са стигнали опитите за разрешаването им.

Освен в подкрепа за д-р Симеонова, организаторите от асоциация "Пулмонална хипертония" настояват да разберат какво се случва с белодробните трансплантации, месец след предишния протест пред здравното министерство, заради прекратения зоговор с "Евротрансплант". Организаторите настояват за информация има ли българи, чакащи за трансплантация на бял дроб, включени в европейската листа на чакащите.

Според протестиращите д-р Симеонова е изключително качествен човек, който е свършил много добра работа и благодарение на който са живи пациентите с трансплантиран бял дроб.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама