Представят „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ в Брюксел

11:20, 29 юни 18 / Култура 25 698 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Филмът на Стефан Командарев „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ ще бъде представен на специална прожекция в Брюксел. Събитието, организирано от клуба Art Et Culture към Генералния секретариат на Съвета на Европейския съюз, ще се проведе по повод финала на българското председателство на 2 юли. На терен филмът ще бъде представен от продуцента Стефан Китанов.

„Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ се появи на голям екран още през 2008 г. Лентата е вдъхновена от едноименния роман на Илия Троянов и е копродукция на България, Германия, Унгария, Словения и Сърбия. Проектът получи подкрепата на 11 национални и паневропейски фонда и се радваше на сериозен интерес от страна на публиката по целия свят.

Участие в над 85 международни фестивала, 30 отличия и разпространение в над 90 държави на 6 континента – това е равносметката за филмът на Командарев. „Светът е голям и спасение дебне отвкякъде“ е и към момента единственият български филм, попаднал в краткия списък с 9 номинации в чуждоезичната категория на наградите „Оскар“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама