Звезден рожденик: Никол Шерцингер

09:20, 29 юни 18 / Любопитно 25 762 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува Никол Шерцингер и навършва 40 години!

Никол Пресковиа Еликолани Валиенте Шерцингер, повече позната като Никол Шерцингер, е американска певица, танцьорка, манекенка, актриса, станала известна като водещата певица на американската R&B група The Pussycat Dolls.

Първоначално Шерцингер е бек-вокалистка на рок групата Days of the New, след което участва в ТВ шоуто Popstars, което ѝ печели място в женската поп-група Eden's Crush. След разпадането на състава се присъединява към The Pussycat Dolls и става водещата певица на групата. Заедно с „Куклите“ издава два студийни албума: PCD и Doll Domination, съпътствани със световни турнета. След напускане на групата през декември 2010 година, Никол официално започва своята соло кариера с издаването на дебютния си студиен албум – Killer love. Вторият сингъл от албума – „Don't hold your breath“ достига първо място в UK Singles Chart, превръщайки се в първия и номер едно сингъл като соло артист.

В началото на 2010 г. Шерцингер става победителка в десетия сезон на „Dancing with the Stars“. Кери Ан Инаба, която е съдия в шоуто, определя Никол като „най-добрата танцьорка, която предаването някога е имало“. Никол е съдия в The X Factor USA, което се излъчва през есента на 2011 г.

Никол Шерцингер е родена на 29 юни 1978 г. в Хонолулу, Хавайски острови в ревностно католическо семейство. Баща ѝ Алфонсо Валиенте е филипинец, а майка ѝ Розмари е наполовина украинка, наполовина хавайка. В интервю Никол казва: „Имам филипински, украински и хавайски корени, но хората мислят, че съм от Пакистан.“ Никол се ражда, когато майка ѝ е все още в гимназията и родителите ѝ се разделят, докато е бебе. На 6-годишна възраст Никол се мести в Луисвил, Кентъки с новото си семейство – сестра си Кейла и втория ѝ баща Гари Шерцингер. Никол приема неговото име, след като той я осиновява.

На същата възраст Никол получава подарък, който ще определи посоката на живота ѝ – малък лилав касетофон и дебютния албум на Уитни Хюстън, който покорява класациите през 1985 г. За тях Шерцингер казва: „Родителите ми нямаха пари, но ми взеха този касетофон и албума на Уитни, в който имаше песента „Greatest Love of All“. Това беше! От този момент нататък аз исках да пея. Гласът ѝ беше толкова силен, чувствах всяка нота като истината.“ Оттогава Шерцингер преследва тази истина във всичко, което прави, използвайки своята неизчерпаема енергия и дълбокото желание да се свързва с хората. Това ѝ дава многостранно развита кариера, която ѝ позволява да пее, танцува и дори да играе в театрални постановки и да участва в игрални филми. Тя казва, че е била като грозно пате, но знае, че е родена за певица. В интервю за Dancing with the Stars през 2010 г. баба ѝ казва: „Когато Никол бе в 5 клас, тя вече знаеше какво иска от живота и наистина работеше за него.“

Никол признава, че семейството ѝ не е имало много пари и единствено благодарение на майка ѝ и нейната подкрепа се е превърнала в това, което е днес.

Родителите ѝ я записват в училище по изкуствата, където взима главната роля на почти всички музикални пиеси и развива таланта си. Една от учителките и казва за нея: „Никол беше това, което наричахме „мечтания ученик“. Когато стана на 15 години, вече беше перфекционистка. Винаги даваше най-доброто от себе си, дори понякога прекаляваше. Когато разбрах, че ще участва в Dancing with the Stars, се зарадвах и си казах: „Най-после! Ще видят това, което може да прави най-добре.“ “.

Едни от първите ѝ роли са в университета, къде играе Велма Кели в „Chicago“ и Джули Ла Верн в „Show Boat“. Като тинейджър Шерцингер е била първа подгласничка в конкурса за млади таланти на Кока-Кола от 1996 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама