Държавният глава - специален гост за 75-годишнината на Павликени

10:40, 29 юни 18 25 597 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Румен Радев ще вземе участие в празника по случай 75 години от обявяването на Павликени за град.

"На тази дата през 1943 г. цар Борис III издава указ след искане от страна на местната управа. Старейшините се мотивират, че Павликени се развива. Има 4 училища, 5 банки, 800 фирми, жп гара. Местната изба е и найголемият износител на вино по онова време", разказа кметът Емануил Манолов.

В късния следобед на тържествена сесия ще бъдат гласувани четирима нови почетни граждани на Павликени. За високото звание са номинирани проф. Диана Борисова - преподавател по Сценична реч в НАТФИЗ, родом от Павликени, архимандрит Георгий, с чиито усилия са обновени множество църкви в общините Павликени и Левски, проф. Христо Пимпирев - по чието предложение има нос Павликени на Антарктида, и доайенът на художествената фотография Цончо Балкански.

В 19.20 часа държавният глава ще приеме строя на почетния караул, след което ще проведе среща с кмета на града инж. Емануил Манолов. След това Румен Радев ще поднесе цветя пред паметника на загиналите за България. 

На площад „Свобода“ около 220 гвардейци ще представят спектакъла си "Искри" и ще придадат тържественост на пристигането на президента в 20 ч. Румен Радев и кметът на града ще имат слова, а след тях започва голям концерт на Представителния оркестър на въоръжените сили със солисти Орлин Горанов и Маргарита Хранова. 

Празникът ще завърши със зрелищни илюминации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама