Цветанов се срещна с Хенри Колинс на "Даунинг стрийт" 10

21:55, 27 юни 18 / Политика 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща със зам.-директора на Отдела по комуникации на министър-председателя и правителството на Великобритания, отговарящ за проектите по сигурност и отбрана - Хенри Колинс. Двамата разговаряха в Лондон на „Даунинг стрийт“ № 10, където е работният офис на министър-председателя на Обединеното кралство и главната квартира на правителството, съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

На срещата са обсъдени основните предизвикателства пред политическата система като дезинформацията, фалшивите новини и подвеждащите експертни твърдения в публичното пространство. Цветанов и Колинс са се обединили около мнението, че основен ангажимент на системните партии и политици е да предпазят европейските общества от манипулациите, на които могат да станат жертва. Двамата са коментирали, че тази задача е изпълнима, като се използва само истината, но по един стратегически и тактичен начин.

„Важно е на провокациите и манипулациите в медийното и онлайн пространството да отговаряме по елегантен начин без да се изкушаваме да използваме тона или способите на популистите“, заяви Цветан Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама