На температури от над 30 градуса се радват британците за трети ден (СНИМКИ)

16:05, 27 юни 18 / Свят 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британците се наслаждават на летния зной вече трети пореден ден с температури от 30 градуса по Целзий във вторник, които могат да достигнат рекордно ниво за юни през тази седмица, съобщи Ройтерс. Най-горещо е било в град Портмадог в Северен Уелс, където термометрите показаха 30,6 градуса по Целзий.

Очаква се температурите да достигнат своя връх в четвъртък. Тогава те ще са 32 градуса по Целзий.

Най-високата температура, регистрирана някога във Великобритания през юни, е 35,6 градуса по Целзий. Тя е била измерена през 1976 г. в Саутхамптън.

Полицията предупреди гражданите да не се къпят в неохраняеми открити водоеми в опит да избягат от жегата. Няколко горски пожара пламнаха в северната част на страната.

Междувременно социалните мрежи Facebook и Twitter се наводниха със снимки на кучета, къпещи се във фонтани и реки. Някои от домашните животни дори носеха слънчеви очила.

"С температурите от малко над 30 градуса, регистрирани през последните няколко дни, е твърде вероятно, че ще надминем рекорда на Северна Ирландия за всички времена от 30,8 градуса и на Шотландия от 32, 2 градуса за юни", заявиха от британската метеорологична служба.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама