Засаждат 5000 рози в Пловдив

20:30, 27 юни 18 25 547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет хиляди рози ще бъдат засадени в Пловдив наесен, съобщиха от общинското предприятие "Градини и паркове". Оттам опровергаха тиражираната в социалните мрежи информация, че са били изкоренени розите в разделителната ивица на бул. "Христо Ботев" в района на Сточна гара. Там никога не е имало рози, а стари увивни храсти от видовете текома и полигонум, уточниха от фирмата, предаде ''24 часа''.

"Растенията не се развиваха добре, тъй като поради спецификата на мястото добрата им поддръжка беше практически невъзможна. Големият трафик и "тапите" около двата леви завоя затрудняваха както поливането с цистерна, така и ръчната грижа за насажденията от страна на нашите работници. Именно затова върху разделителната ивица се поставят плочки и се възстановяват предпазните пана, такива дейности предстоят и на други проблемни места", заяви директорът на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев.

Като фалшива новина той определи и твърдението, че почти роза не била останала и по бул. "Цар Борис III Обединител". Нещо повече – в отсечката между "Тримонциум" и Тунела за първи път бяха засадени рози преди три години и вече се развиват добре. Нови са и розовите насаждения по бул. "Христо Ботев" в участъка от Централна гара до ул. "Любен Каравелов", както и в разделителните ивици на много други булеварди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама