Тони Блеър призова за отлагане на Брекзит и за нов референдум

15:25, 27 юни 18 / Свят 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият британски премиер Тони Блеър отново се намеси в спора за Брекзит, като призова правителството на Великобритания да отложи датата за Брекзит и да проведе втори референдум. Блеър изтъкна, че никога не е бил повече загрижен за страната си, предаде БНР. 

Днес той ще държи реч в Чатъм хаус (Кралския институт за международни отношения), в която се очаква да отправи призив за обединение на депутатите от всички политически сили, които са за оставането на Великобритания в ЕС, и да се опълчат на Тереза Мей. 

Но още преди това британски медии разпространиха критиките му към Тереза Мей, която определя като „заложник на Брекзит“, както и към лидера на лейбъристите Джеръми Корбин, когото обвинява, че избягва да поведе битката за бъдещето на Великобритания. Тони Блеър открито е за провеждане на втори референдум по условията за сделката за Брекзит. 

В същото време в безпрецедентна съвместна декларация британски и европейски профсъюзи и бизнес организации поискаха ускоряване на преговорите за Брекзит, след като се оплакаха от липсата на какъвто и да е напредък преди срещата на високо равнище на ЕС тази седмица. Липсата на яснота вече принуди големи компании да обмислят преместване на производството си извън Великобритания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама