Искат две юноши от Русе за националния отбор по волейбол (СНИМКИ)

18:40, 27 юни 18 25 2555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ВК „Дунав“ Русе има нов повод за гордост. Две от младите надежди на женския волейбол в града бяха поканени да станат част от националния отбор на България до 14 годишна възраст. Предстои Виктория Коева и Арзу Мехмед ще заминат на лагер за подготовка в гр. Казанлък, а от 25 до 29 юли ще участват в Балканско първенство в Сърбия.

„Виктория и Арзу дадоха невероятни резултати по време на целия сезон. Двете се състезават в отбора за момичета до 15 години, който през последните години участва редовно на Държавните финали и има бронзови медали. Тази година обаче е по-специална за нас, защото в тази възрастова група конкуренцията е жестока, а успяхме да се наредим на 6-то място сред 8-те най-добри отбора в България. Пред нас бяха отбори като Марица, ЦСКА, Левски и Казанлък, които са известни като най-добрите центрове за волейбол в страната“, сподели треньорът на двете бъдещи националки Анахид Ованес.

Русенски отбор в тази възрастова група не е участвал на финали от повече от 13 години, затова този успех от първенството е толкова важен.  Той прави реална надеждата, че в града отново ще се възроди силен женски волейболен отбор, какъвто не е имало от години.

Успехът се дължи на всички дами в състава на отборът – Евгения Мирчева, която е капитан, Владислава Димитрова, Александра Крумова, Калина Христова, Ивена Иванова, Симона Минкова, Калина Митроева и Василена Рашкова, както и на помощник-треньорът Мариета Мирчева.

Отличното представяне на отбора в Държавните финали помогна Виктория Коева и Арзу Мехмед да бъдат селектирани за националния тим. Виктория играе като краен нападател в отборът за момичета до 15 години, което изисква цялото посрещане. Младата състезателка играе едва от две години, но постига невероятни успехи, които ѝ позволяват да се изправя срещу съперници на възраст 18-19 години.

„Радвам се, че съм оценена. Усещам, че ни чакат много успехи и хубави емоции. Тръгвам уверена във възможностите си, готова да се раздавам“, споделя Виктория, която освен това е капитан в отбора за момичета до 13 години с треньор Мариета Мирчева, който също се класира за Финали на Държавното първенство.

„Изпитвам смесени чувства най-вече на радост, вълнение и отговорност, защото това е една голяма стъпка и неповторимо преживяване за дете, чието желание беше да се забавлява, докато играе“, споделя Арзу, която е на ключовия пост разпределител, който изисква да организира цялата игра на отбора.

Ръководството на ВК „Дунав“ Русе също изрази своята гордост от постиженията на момичетата, както и на УСШ Русе за създаването на любов към този спорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама