Приключваме Европредседателството с поредица от прояви

08:40, 27 юни 18 / Политика 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приключваме Европредседателството с поредица от прояви. В Националната галерия се открива изложба с посланията на лидерите на Европейския съюз и на държавите-членки, написани след неформалната вечеря в София на 16-и май. Изложбата ще бъде открита от министър Лиляна Павлова.

Тази вечер над 400 музиканти ще се включват в закриването на българското европредседателство на сцената на зала 1 в НДК. По време на официалната церемония ще бъде предадена и щафетата на следващото австрийско председателство.

В изпълнената с посетители църква „Сейнт Мери Абътс“ в лондонския квартал Кенсингтън, възпитаници на световно известното музикално училище „Уитгифт“, сред които има много български таланти, изнесоха богат концерт, посветен на приключването на българското председателство на Съвета на ЕС и организиран от българското посолство в Лондон. 

В богатата програма имаше произведения на Панчо Владигеров, Моцарт, Шопен и много други композитори. Българите Мариан Божидаров, кларнет, и Дилян Тодоров, пиано, бяха сред изпълнителите, събрали бурни овации. Музикалният директор на училището Розанна Уитфийлд благодари на българското посолство, предоставило възможност за изява на тези наистина талантливи деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама