Обстановката в България на фона на очакваните порои

07:50, 27 юни 18 25 1245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През нощта по-значителни количества валежи е имало в района на Хасково, Ивайловград, Рудозем, източната част на страната. Към момента няма съществени нарушения във водосборите на реките. Малко по-значителни са количествата за река Янтра, в района на Велико Търново и Габрово, предаде БНТ.

Очаква се валежите да се изместят на запад. Около Смолян и Рудозем се очаква речните нива да преминат над жълтия праг, но без да прелеят.

По предварителни данни най-засегнат от навлизащия в страната циклон се очаква да бъде района на Ямбол. Поради тази причина Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов снощи пристигнаха в града.

Те разговаряха с кризисния щаб и местната власт за състоянието на реки и язовири. Запознаха се и са взетите превантивни мерки срещу обилен дъжд и евентуални наводнения.

Кметовете на населените места са предприели незабавни превантивни мерки предвид очакваното усложняване на метеорологичната обстановка. Сред тях са почистване на речните корита, шахти, наблюдение на критичните речни участъци и нивата на язовирите. 

Служителите на МВР са в готовност да реагират при сигнали за бедствия. По заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов военнослужещи са в пълна готовност да се притекат в помощ на населението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама