Софийската филхармония открива Международния конкурс „Млади виртуози“

20:00, 14 апр 18 / Култура 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийската филхармония и малката кларинетистка София Мехоношина, под диригентската палка на Найден Тодоров с програма, посветена на валса, ще открият 14-тото издание на Международния конкурс „Млади виртуози“. Откриването е утре вечер от 19 ч. в зала "България".

Конкурсът „Млади виртуози“ e предназначен за млади изпълнители от България, Европа и света. Той предоставя на всички участници нови възможности да се състезават и контактуват със свои колеги, да изследват и обменят оригинални идеи, да интерпретират класическа и съвременна музика, да представят своя талант пред големи музиканти, доказали себе си като инструменталисти и педагози от световните музикални сцени.

София Мехоношина e носител на Голямата награда „Откритие на конкурса“ от предишното издание на конкурса и на Специалната награда на Софийска филхармония – концерт с националния ни оркестър. Тя е родена на 2 април 2004 г. в град Иркутск (Русия). Учи в 5-ти клас на Детската музикална школа към колежа, кръстен на Шопен, в класа на заслужилия артист на Руската федерация, професорът от Московската държавна консерватория Евгени Петров.

Лауреат на много музикални конкурси като „Международен форум на класическа музика“, Москва, 2015 г. (I награда), Международен конкурс за изпълнители на класическа музика „Музикални диаманти“, Москва, 2016 г. (I награда), XIV Международен музикален конкурс за деца в Русия, Москва, 2016 (ІІІ награда), Международен музикален конкурс „Виртуози на Голямата награда Залцбург“, 2016 (І награда); XIV Международен конкурс за кларинет в Карлино, Италия, 2016, (I награда). Лауреат на III Международен фестивал „Музикален диамант“, Испания, 2016 г.

София Мехоношина е участник в държавната програма на Образователния център „Сириус“ за талантливи деца ,Сочи (2016, 2017).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама