Безпилотен автомобил на Uber уби пешеходец в САЩ

09:10, 20 мар 18 / Свят 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Съединените щати спират всички тестове на колите без шофьор. Това става след като безпилотен автомобил на компанията Uber блъсна жена в щата Аризона, която почина.

Фаталният инцидент става в Темпи, щата Аризона. Самоуправляващ се автомобил Volvo SUV удря велисипедистка, която впоследствие умира. Това е първият случай, при който загива пешеходец при катастрофа с безпилотна кола. 

"Аризона наистина прие тази технология с отворени обятия и даде "зелена светлина" за самоуправляващите се коли. Това бе и първият щат, който разреши безпилотни автомобили да се движат по улиците. Затова ще е интересно да видим какво ще предприеме Аризона сега", коментира журналистът Дара Кер, предаде БНТ.

Тези превозни средства се тестват в целия свят, а случилото се може да попречи на въвеждането на новата технология в САЩ. 

"Само допреди година безпилотни коли бяха в неопределеното бъдеще. Днес 20 и повече компании разработват такива автомобили и се надпреварват да ги пуснат на пътя колкото е възможно по-бързо. Постави се срок до 2020 г. Но мисля, че този инцидент показва, че малко се избързва", допълва Кер.

Заради инцидента Uber, чийто автомобил причини смъртта на пешеходец, спира тестването на самоуправляващите се коли, докато се води разследването. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама