"Инерком" трябва да плати на ЧЕЗ до девет месеца

13:36, 07 мар 18 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фирмата на Гинка Върбакова "Инерком" ще разполага с 9-месечен срок да плати сумата по сделката за активите на ЧЕЗ в България, след като сделката се финализира, съобщи bTV, позовавайки се на съобщение на чешката фирма.

Ако в този срок "Инерком" не плати сумата, чешката компания ще усвои банковата гаранция в размер на 5 милиона евро, която е издадена на фирмата на Върбакова.

Стана ясно още, че формалностите около сделката са уточнени още пред 20 дни, при подписването на й, така че документацията, необходима на родната Комисия за защита на конкуренцията (КЗК), да може да се придвижва.

На срещата в чешката столица е представена официално и заявката на българската държава да се включи в сделката. При съгласие обаче евентуалната промяна в договора ще бъде дълъг процес, според говорителя на ЧЕЗ. Адвокатите на компанията ще трябва да се убедят, че промените няма да навредят на интересите на "ЧЕЗ груп" по арбитражното дело, което водят срещу България.

От Министерството на финансите в Чехия са обяснили пред bTV, че разполагат със сериозни уверения за прозрачността и финансирането на сделката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама