Съдят Джеймс Франко за „Катастрофалният артист“

12:20, 07 мар 18 / Любопитно 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сценаристът Райън Мууди заведе дело срещу продуцентската компания на Джеймс Франко. Повод за иска стана последният филм на звездата от първите филми за Спайдърмен - „Катастрофалният артист“.

По думите на Мууди, той посещавал един от курсовете на Франко, където се трудил върху сценария на лентата, след което бил убеден да го продаде за 5 хиляди долара. В замяна, щял да получи възможността да работи върху заглавие, чийто бюджет варирал между 5 и 10 милиона долара.

Проблемът, според Мууди, е че за въпросния друг филм той получил едва 50 хиляди долара, а така и не бил споменат като автор на сценария на „Катастрофалният артист“.

Припомняме, че само именно в тази категория лентата получи номинация за „Оскар“. Това е и единственият процес в създаването на филма, в който Франко няма пряко участие.

След като спечели „Златен глобус“ за най-добър актьор в комедия, той остана извън светлината на прожекторите за оскарите.

Сред вероятните причини за това е фактът, че Американската филмова академия рядко отсява комедийни проекти в основните си категории. Обвиненията в сексуално посегателство, отправени срещу Франко от вече няколко актриси, със сигурност също са съдействали за липсата на името му сред номинираните за престижното отличие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама