Перник пак e без парно

15:09, 26 фев 18 25 630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Перник пак остана без парно отопление.

Заради проблема е пуснат пети котел на ТЕЦ „Република”. При превключването на мощностите от газ на въглища, наложено поради голяма авария, жилищата на перничани отново изстинаха, а това предизвика и поредната вълна от недоволство. Часове след като топлото беше възстановено радиаторите в целия град отново изстинаха. От топлоснабдителната фирма съобщиха, че няма авария. В неделя в централата са били превключени мощностите от газ на въглища и температурата на мрежовата вода, подавана към абонатите е спаднала до 33 градуса.
 
Основната мощност - пети котел, който е на въглища, вече работи и до часове топлото ще се върне по домовете на абонатите, увериха от дружеството. Резервният трети котел е изключен, а по-голямата част от щетите от двата пожара в началото на миналата седмица са възстановени.

По заповед на кмета Вяра Церовска са разпуснати учениците от училищата „Св. Св. Кирил и Методий“, „Св. Иван Рилски“, „Христо Смирненски“, „Д-р Петър Берон“ и „Св. Константин Кирил Философ“. Проверката показва, че температурата в училищата е между 19-22 градуса, в детските заведение температурата е около 22 градуса.

„Голям проблем е, че "Топлофикация – Перник" не изпълнява задълженията си, не само към абонатите, към които е поела ангажимент, но и към общинските училища, детски градини и здравни заведения", коментира Церовска. "По-голяма част от тях още през нощта са започнали да осигуряват отопление и има учебни занятия в квартал „Изток“, с изключение в Езиковата гимназия, където има намаляване на часовете“, обясни градоначалникът.

„Ако температурата не се възстанови в училищата и утре няма да бъде учебен ден. Ние следим непрекъснато обстановката“, допълни градоначалникът.
 
Пътищата в Перник са проходими при зимни условия, коментира зимната обстановка Церовска. „Основните пътни артерии са почистени“, посочи още Церовска.
 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама