Зелената империя – тъмната страна на WWF

11:08, 26 фев 18 25 917 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световна зелена империя с многомилиардни приходи – така немският журналист Вилфрид Хуисман описва Световният фонд за дивата природа (WWF). Тази империя е разпростряла структурите си в над 100 държави, включително и в нашата. Оттам идва и солидният гръб на организациите от коалицията “За да остане природа в България”. В това “екологично” обединение WWF e водеща организация. Така “зелените” у нас имат ресурса да провеждат международни кампании срещу българската държава, общини и бизнес.

В световен план WWF отдавна е разобличена като организация, която използва природозащитни каузи, за да изкарва милиарди.
Днес “За да остане природа в България” е проводник на бизнеса на този международен концерн. Финансирането му включва усвояване на средства по европрогарми – WWF и структурите на “За да остане природа в България” получават милиони от еврофондове в областта на биоразнообразието. За програмния период за България 2007-2014, те са имали достъп до 215 милиона евро (около 400 милиона лева).

Друга характерна черта на “зелените” и WWF e натискът върху инвеститори и компании, държава и общини. Той се осъществява чрез създадена мрежа от НПО на базата на роднинско-лобистки връзки.

Целия материал четете тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама