Поколението Y е най-склонно към затлъстяване

16:10, 26 фев 18 / Любопитно 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Така нареченото поколението Y - хората, родени от началото на 80-те до средата на 90-те години на XX век - са най-склонни към затлъстяване в сравнение с предишните поколения. Това показва изследване, проведено от британската благотворителна организация "Cancer Research UK", пише БГНЕС.

Според резултатите от изследването над 70% от милениалите ще имат наднормено тегло на възраст от 35 до 44 години. При това за сравнение сред родените от 1945 до 1955 г. хората с наднормено тегло на тази възраст са 50%.

"Това означава, че милинеалите са поколение, което най-много от всичко страда от излишно тегло, за времето, за което се е извършвало събиране на данни", се отбелязва в изследването.

"Милениалите са известни с това, че следват тенденциите на здравословното хранене, но нище не е в състояние да надмине балансираната диета. Най-добрият способ да се съхрани здравословното тегло е да се ядат повече плодове, зеленчуци и друга храна с влакнеста структура, като в същото време се намали количеството на употребяваната вредна храна", заявява професор Линда Бауълд - експерт в организацията.

Изтъква се предупреждението, че наднорменото тегло и затлъстяването са свързани с 13 вида рак, включително с рака на гърдата, на бъбреците, на дебелото черво.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама