Цветанов се срещна с Питър Роскъм

18:57, 08 фев 18 / Политика 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на работното си посещение във Вашингтон Цветан Цветанов разговаря с конгресмена от щата Илинойс Питър Роскъм. Двамата се срещнаха в сградата на американския Конгрес във Вашингтон, където обсъдиха аспекти на регионалната сигурност през призмата на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и специфичните заплахи за региона.
Роскъм, който е съпредседател на 20-членната двупартийна Комисия за демократично партньорство към Камарата на представителите на американския Конгрес, развиваща интерпарламентарни отношения с държави от Балканския регион, сподели пред мен удовлетворението си от приемането на Стратегията за надеждна перспектива за разширяване и засилен ангажимент на ЕС към държавите от Западните Балкани. Конгресменът изрази задоволството си от факта, че на територията на щата Илинойс живеят много българи. На свой ред аз споделих надеждата си, че сътрудничеството с българската общност там ще се задълбочи, за да може в бъдеще да бъдат проведени конкретни съвместни събития за популяризиране на българската култура и традиции.
По-късно проведох срещи с ръководители на вашингтонския офис на Американския еврейски комитет, както и с главния изпълнителен директор на Международната асоциация на полицейските началници —IACP Винсент Талучи. Пред него представих парламентарното измерение на българското председателство на Съвета на ЕС, като с колегата Талучи се обединихме около мнението, че сътрудничеството между оглавяваната от него асоциация и българските правоохранителни органи е отлично и съвместната работа ще продължи и в бъдеще
”, сподели Цветанов в личния си профил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама