Самоубийствата в САЩ са скочили след смъртта на Робин Уилямс

19:20, 08 фев 18 / Свят 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Процентът на самоубийствата в САЩ е скочил с близо 10% в петте месеца след смъртта на актьора Робин Уилямс през 2014 г. Ръст се забелязва конкретно сред мъжете и сред хората, използвали същия метод като Уилямс.

Това показва проучване, публикувано в научния журнал PLOS Оne и цитирано от агенция "Ройтерс". Между август и декември 2014 г. са регистрирани 18 690 самоубийства, което е ръст с 9.85% спрямо прогнозата за този период, съобщава "Дневник".

След като 63-годишният Уилямс сложи край на живота си, аутопсията показа, че той е бил болен от деменция с телца на Леви (LBD), без да знае за това. Агресивната форма на болестта е засегнала центровете на мозъка, които отговарят за страха и тревожността, като се е превърнала в "терорист" в главата на актьора, разказа по-късно съпругата му Сюзан Шнайдер в опит да направи симптомите по-известни и да спести ужаса от неизвестността на други хора.

След трагичния случай, който разтърси света, броят на мъжете на възраст 30-44 години, извършили самоубийство, се е увеличил с 12.9%, а на тези, направили го по същия начин, както Уилямс – с 32%.

Изследването не може да докаже категорично, че между двете неща има връзка, но сочи, че огромното медийно отразяване е напълно възможно да е било необходимият стимул, който да тласне хора от рисковите групи към действие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама