Kои са номинирани за наградите "ИКАР" тази година?

12:59, 08 фев 18 25 599 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гилдията на артистите у нас ще връчи своите годишни награди "ИКАР" за 44-ти път на 27-ми март в Народния театър "Иван Вазов".

Станаха ясни и номинациите, в които участват по трима кандидати, изключение правят специалните отличия, както и категорията за дебют.

Номинации на гилдията на артистите за "ИКАР" за чест и достойнство и за изключителен принос към българския театър получиха големите български актьори Иван Иванов и Васил Михайлов.

Номинации за дебют

Антъни Пенев за Пьотр Сергеевич Трофимов във "Вишнева градина", Неда Спасова за Варвара Петровна в Програма Достоевски "Изгонването на бесовете", Николай Желев в "4000 мили", Надя Керанова за Естел, Мартина Кръстева за Инес и Радослав Владимиров за Гарсен в "Без изход", Шахин Шехзен и Антоан Петров за Антон Антонович Сквозник. Дмухановски и Денис Хаят и Павел Емилов за Иван Александрович Хлестаков.

Водеща мъжка роля

Захари Бахаров за Бае Славе в моноспектакъла "Чамкория", Иван Юруков за Хорас в "Лисичетата" и Мариус Куркински за авторския му моноспектакъл "Черното пиле".

Главна женска роля

Радена Вълканова за Жена на възраст в "Танцът Делхи", Радина Кържилова за Екатерина също в "Танцът Делхи" и Теодора Духовникова за Регина в "Лисичетата".

Режисура

Галин Стоев за "Танцът Делхи" от Иван Вирипаев, Народен театър "Иван Вазов", Стайко Мурджев за "Еквус" от Питър Шафър, Младежки театър "Николай Бинев", Явор Гърдев за "Пияните" от Иван Вирипаев, Малък градски театър "Зад канала".

Поддържаща мъжка роля

 

 

Боян Арсов; Сава Драгунчев; Явор Бахаров

Поддържаща женска роля

Ана Пападопулу; Надя Дердерян; София Бобчева

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама