Прокуратурата обвини мъж за агресия на пътя

12:41, 08 фев 18 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийска районна внесе в съда обвинителен акт срещу Гаши Шчипран за агресия на пътя. Шчипран е обвинен в извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - хулиганство на пътя.

На 11 август 2017 г. около 10:40 часа в София шофьор на "БМВ" карал по бул. "Витоша" в посока НДК. След кръстовището с бул. "България", той се пристроил от дясна към лява пътна лента и подал мигач.

Тогава колата му била ударена от автомобила на Гаши Шчипран. И двата автомобила спрели. Шчипран излязъл от автомобила си и започнал да дърпа дръжката на вратата и да удря с юмруци по стъклото на ударената кола. Гаши счупил лявото странично огледало на колата, а в същото време шофьорът на беемвето подал сигнал на тел. 112 и заснел с мобилния си телефон ударите, нанесени от Шчипран. Гаши продължил да рита и блъска колата.

Малко по-късно пристигали полицаи и задържали Гаши, а по случая било образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. Шчипран е обвинен в хулиганство.

Ако бъде признат за виновен Наказателният кодекс предвижда за престъплението му наказание лишаване от свобода до две години или с поправителен труд, както и с обществено порицание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама