Рейтингът на Тръмп се повишава

11:30, 08 фев 18 / Свят 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 40% от американците одобряват дейността на президента Доналд Тръмп и смятат, че успехите му са най-вече в икономическата сфера. Това сочат резултати от социологическо проучване на университета Куинипек в щата Кънектикът.

Този показател за популярността на Тръмп е най-висок, сравнен с аналогични анкети през последните седем7 месеца, посочва телевизионният канал CNN.

51% от анкетираните одобряват начина, по който Тръмп решава икономическите проблеми. Около 70% от участниците в допитването заявяват, че икономиката на САЩ е в добро или отлично състояние.

Около 75 на сто от анкетираните оценяват положително и личното си благосъстояние.

Освен това, за пръв път 48% от респондентите отговорят, че именно на Тръмп, а не на експрезидента Барак Обама, трябва да се благодари за сегашното положително състояние на американската икономика. За сравнение – през март миналата година 67% от анкетираните смятаха, че заслугата за икономическия разцвет е на Обама.

Това е пето поред скорошно социологическо изследване, което сочи повишаване на подкрепата за Тръмп, предаде БГНЕС.

Същевременно, 57% от американците не одобряват външнополитическата дейност на президента. Само 39% одобряват начина, по който той се справя с имиграционната политика.

А мненията за проведената от новата администрация данъчна реформа се разделят поравно (45% я одобряват, а 47% – не).

Допитването е проведено между 2 и 5 февруари сред 1300 регистрирани гласоподаватели.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама