Кръв и бой продължават да обсъждат протестиращи (Галерия)

10:33, 08 фев 18 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Кръв”, „защо се отделихме от пичовете с качулките, а не им помогнахме”, „няма да има публичен призив за бой, за да не научат ченгетата” – това е част от комуникацията във фейсбук между някои от организаторите на така наречените „протести в защита на Пирин”, съобщава вестник "Труд" в днешния си брой.

Според вестника, сред тези хора са и представители на „зелените”. До момента полицията и службите за сигурност не упражняват своите законови правомощия, за да пресекат случващото се. „Труд” досега на няколко пъти показа, че става въпрос за политически акции, чиято цел е дестабилизация на страната, но правоохранителните органи все още не реагират.

Във фейсбук един от лидерите на коалицията, Тома Белев, заявяваше, че „За да остане природа в България” не се занимава с политика. Но на 2 февруари Белев обяви в интервю: „Да това са политически протести”. Малко по-рано същият ден, в който излезе интервюто с Тома Белев, протестите тръгнаха към радикализация. Познати лица от предишни улични недоволства, като Асен Генов и Манол Глишев, обявиха в социалната мрежа, че няма да стане с „разходки”.

"Труд" показват и статус на Манол Глишев: „Да, протестът е политически. И пак да. Искаме властта. Аз я искам. Не е важно дали я искаме наистина, дали аз я искам наистина”. В друг пост той пита – „А ако вземем властта с кръв”? А в предишни дни Генов обясняваше, че по време на протестите през 2009 година, хората на площада се били „паркетни протестиращи”, не са „помогнали на пичовете с качулките”.

Сегашните шествия трябвало да се политизират, а не да се екологизират. Друг лидер на протестите, Петко Ковачев, в различна фейсбук-дискусия отвърна на призивите за безредици с: „Няма да има призив за бой публично. Аман от желаещи ченгетата да научат преди вас”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама