Нинова: Правителството фатално закъснява и изпуска възможности за развитие

18:00, 09 яну 18 / Политика 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“Изразих мнение, че не е нормално да се съберем представители на всички институции и да не вземем отношение по този тежък въпрос с това, което се случва в последните седмици. И изразихме тази обща позиция, че това, което се случва е тежък удар по образа на България, че трябва всички да се обединят и да положат максимални усилия и това да бъде изчистено”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на КСНС, коментирайки криминогенната обстановка в последните седмици, цитирана от БГНЕС.

По дневния ред на заседанието на КСНС, Нинова каза, че е изразила някои резерви по материалите и се радва, че те са били отразени в крайния вариант на декларацията, която е приета на заседанието.

В част от материалите пишеше, че България по време на председателството на Съвета на ЕС ще бъде безпристрастен посредник на разговорите. Смятам, че европредседателството не е само посредничеството, а трябва да сме активен участник в разговорите. Не се съгласих, че ще бъдем защитник на общата позиция на съвета, смятам, че председателството е възможност да бъдеш и участник в изготвянето на позицията, а не да чакаш готови позиции от Европа, а ти само да ги защитаваш”, заяви Нинова.

Втората ми резерва е, че от докладите се видя, че в рамките на общата политика за отбрана на Европа ние нямаме готовност българската икономика и индустрия да се включи активно. Европейският фонд за отбрана предвижда сериозни средства за развитие, ние имаме индустриален потенциал, но нямаме готови проекти, имаме научен потенциал, но и от БАН няма изготвени проекти, предвижда се нов орган, обаче той още не е създаден.

Правителството фатално закъснява и изпуска възможности за развитие на българската икономика, производство и развитие на българските фирми в контекста на общата политика за отбрана на Европа. Затова поисках да се предложат срокове- нека да бъдем активни участници –работа, производство, България да спечели нещо от това. Науката да се развие, каза още Нинова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама