Цветанов: Ако убийството на Петър Христов е ответна реакция на "Наглите", не е добре

15:50, 09 яну 18 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петър Христов беше един достоен човек. В периода, когато бях вицепремиер, той имаше възможност да подпомогне за разкриването на тежки криминални престъпления“, каза председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседанието на КСНС при президента. Той коментира показваното убийство на бизнесмена, извършено в понеделник сутринта в столичния квартал „Манастирски ливади”.

Ако мотивът за това престъпление е ответна реакция на групата на „Наглите”, това не е добър сигнал“, допълни Цветанов и завяви, че познанството му с бизнесмена датира от времето, когато Цветанов влиза в политиката.

Той на няколко пъти повтори, че бизнесменът никога не е споделял за евентуални заплахи. Единствено е споделял притеснение относно ответна реакция на групата на „Наглите”, каза Цветанов.

Той категорично отрече да се познава с бизнесмена преди това или пък Петър Христов да е бил спряган за кандидат за кмет на Велико Търново от партия ГЕРБ.

Цветанов съобщи още, че през 2011 г. Христов е участвал активно при откриването на синя стая за защита на деца.

Петър Христов не е бил член на партия ГЕРБ, бил е симпатизант. Направил е само едно единствено дарение, то може да се провери. Той никога не е имал политически цели и амбиции“, каза още председателят на ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама