Тръмп ще се кандидатира за втори мандат

09:51, 09 яну 18 / Свят 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп безусловно смята да се кандидатира за втори мандат в Белия дом на изборите през 2020 т., защото постиженията му говорят сами за себе си”, каза неговият заместник - говорител Хоган Гидли, цитиран от ДПА, пише БТА.

"Ние бихме приветствали всеки съперник на президента в борбата му за преизбиране, независимо дали това е Опра Уинфри или някой друг", каза Гидли.

Така Гидли отговори на въпроса как ще коментара словото на популярната телевизионна водеща Опра Уинфри в Лос Анджелис по време на наградите „Златен глобус“ в неделя. Речта й беше изтълкувана от много наблюдатели като заявка за възможно нейно кандидатиране на президентските избори през 2020 г. от Демократическата партия. Той уточни, че не знае дали Тръмп е гледал речта на Опра Уинфри, която е сред най-популярните медийни личности в САЩ и е първата чернокожа жена-милиардер, владееща собствено киностудио, тв канал и списание.

"Който и да се кандидатира срещу Тръмп, той ще се изправи срещу един президент, който има рекордни постижения за рекордно кратък срок досега в Белия дом", подчерта говорителят.

В словото си 63-годишната Опра Уинфри каза: "Много великолепни жени, намиращи се в тази зала, а и някои много достойни мъже, решително се борят, за да станат лидери".

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама