Евакуирана е сграда на търговски център в Санкт Петербург след експлозия

23:12, 27 дек 17 / Свят 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десет души бяха ранени и 70 евакуирани, след като в търговския и развлекателен комплекс "Гигант Хол" в Санкт Петербург се взриви устройство, съдържащо 200 грама взривни вещества, съобщиха местните власти.

The Investigative Committee, най-големият разследващ комитет на страната, каза, че устройство, съдържащо 200 грама (7 унции) експлозиви, е излязло от складовата зона за чанти на клиентите.

Според първия заместник-председател на комитета взривът в Санкт Петербург не е случаен.

„Ясно е, че не може да се говори за случайност. Някой е донесъл взривното устройство в магазин „Перекресток“ и то е сработило“, заяви сенаторът. Според него не трябва да се бърза с изводи. „Трябва щателно разследване, което несъмнено ще бъде и проведено“. 

Никой от търговския център не е поел отговорност за експлозията.

Проведено е наказателно разследване.

В резултат на взрива няма сериозни разрушения. Повредени са частично таван, една стена и касов апарат, предаде ТАСС.

По-рано този месец руският президент Владимир Путин телефонира президента на САЩ Доналд Тръм, за да му благодари за съвета на ЦРУ, който помогна за осуетяване на поредица от бомбени атентати в Санкт Петербург. Федералната служба за сигурност заявиха, че седем заподозрени, свързани с ислямската държава, са арестувани във връзка с предполагаемия заговор.

Кремъл каза, че арестуваните заподозрени са планирали да бомбардират Казанската катедрала в Санкт Петербург и други претъпкани места.

През април самоубийствен бомбен атентат в метрото в Санкт Петербург остави 16 души загинали и рани повече от 50 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама