Земетресения разтърсиха Иран

22:50, 27 дек 17 / Свят 25 657 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един човек почина от сърдечен удар и най-малко 56 души бяха пострадали, когато днес по-рано земетресение с магнитуд 4,2 разтърси район 50 километра западно от иранската столица Техеран, съобщиха от държавната информационна агенция IRNA.

По-късно днес земетресение с магнитуд от 5,1 удари град Хеджак в югоизточната провинция Керман, съобщиха от държавната телевизия и добавиха, че няма незабавни съобщения за жертви или щети.

На 12 декември земетресение с магнитуд 6.2 разтърси същата територия в провинция Керман, ранявайки най-малко 18 души и повреждайки около 20 къщи.

Повечето от ранените в земетресението на запад от Техеран са били наранени, докато са се опитвали да избягат от сградите и са били освободени от болница след лечение, цитирано от IRNA, според американската агенция за спешна медицинска помощ.

Земетресенията са вследствие от земетресение с 5.2 магнитуд на 20 декември, което уби двама души. Това се усети и в Техеран, където много жители прекараха нощта в коли, или в спортни съоръжения и други сгради, превърнати в спасителни центрове, съобщиха местните информационни агенции.

Заобиколена от няколко основни геоложки линии, Иран е една от най-чувствителните към земетресения страни в света. През 2003 г. земетресение с магнитуд 6,6 в провинция Керман уби 31 000 души и разруши древния град Бам.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама