Григор Димитров: Не може животът ми да е само тенис

16:00, 26 дек 17 / Любопитно 25 739 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дори и след като завърши най-успешната си професионална година, печелейки 3 титли, финалния турни на АТР и изкачвайки се на трето място в света, Григор Димитров остава здраво стъпил на земята. Пред италианския вестник "Ла Република" спортист номер 1 на България заяви, че животът му не се върти само около корта, а мисли и за бъдещето си.

"Тенисът е специфичен свят, който променя хората. Винаги повтарям, че тенисът не може да бъде всичко за мен, искам да правя и други неща с живота си. Не искам да ме асоциират само с едно нещо, може би ми се ще и да преподавам знанията си на другите. Искам да бъда пример за по-младите играчи, които ще дойдат след мен. Ако не допринеса с нищо, защо изобщо съм живял? Бих искал да се самоопределя като човек с много страст", каза Димитров.

Той засегна и темата за личния си живот, която е доста коментирана. Григор имаше дълга връзка с бившата номер 1 при дамите - Мария Шарапова, а в момента е с американската певица Никол Шерцингер.

"Хората често не ме разбират правилно, когато постоянно ме питат за бившите ми приятелки. Особено когато не ме познават, остават с грешно впечатление. Имаше, разбира се, тежки моменти, в които не бях обграден от правилните хора, но нека не говорим с клишета за бившите ми приятелки - от Серина до Мария... Лесно е да се подведеш по красотата, но това толкова ли е грешно? Сегашната ми връзка с Никол Шерцингер ме кара да съм много по-внимателен и да не излагам на показ личния си живот", загатна той.

Димитров благодари и на Рафаел Надал, който е "спасил кариерата му".

"Забавно е, че ме наричаха Бейби Фед, а всъщност бях спасен от Рафа Надал и неговата академия. Рафа и Роджър са двама феномени, които оставят дълбока следа в спорта. Ако продължат да играят по този начин и през 2018-а, то тогава ще е ясно, че възрастта няма значение в тениса вече", завърши той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама