За първи път от 20 години насам българите са оптимистични

10:49, 20 дек 17 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За първи път от 20 години мнозинството от българи са оптимисти. Това са данните от проучване на Alpha Research Agency, проведено съвеместно с NOVA.
55 % от хората, които са разпитани, очакват следващата година да бъде по-добра, а 36% от анкетираните смятат, че няма да има промени. Едва 9% прогнозират, че следващата година ще е по-лоша.
Образованието е решаващ фактор за по-добър живот и очаквания. Сред тези с основно образование и без квалификация все още доминира песимизмът. Социолозите смятат, че тази тенденция ще се задълбочи през следващите години. Доходите и по-добра жизнена среда стават все по-важни в съзнанието на хората.
„Ако увеличаването на доходите на домакниствата продължи през следващите години, ще се увеличи търсенето на по-високо качество на живот, ще се увеличат обществените услуги на местното и централното управление, а с по-високото благосъстояние ще се промени структурата на изискванията“, обясни социолог от „Алфа Рисърч“.

Президентът Румен Радев продължава да бъде най-одобрената фигура с 57% подкрепа от различни социални групи. Втората позиция в топ 5 от най-одобрените политици е Йорданка Фандъкова. Премиерът Бойко Борисов е трети с 33% одобрение, следван от Красимир Каракачанов и Корнелия Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама