Филмът„Звярът е още жив“ “ ще бъде представен в Европейския парламент

12:00, 26 ное 17 / Култура 25 644 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Звярът е още жив“ ще бъде представен лично от авторите Мина Милева и Весела Казакова на специалната прожекция на филма в Европейския парламент по инциатива на eвродепутата Светослав Малинов. Прожекцията ще се проведе на 5-ти декември от 18:00ч. в Брюсел.

Документалният филм „Звярът е още жив“, който провокира силни дискусии у нас и в чужбина, e вдъхновен от лична история. Весела Казакова и Руси Чанев са главни действащи лица в мистичен диалог между внучка и дядо, взел участие в първото и най-масово анти-комунистическо движение в Европа, наречено „Горяни“. „Звярът е още жив“ e филм за престъпленията на комунизма от близкото минало на България и за актуалното влияние на левите движения в света. Филмът е с необичаен формат, обединяваща документално и игрално кино със  смела и заливаща живописна анимация, който няма да ви остави безразлични!

Звярът е още жив“ направи своята впечатляваща премиера пред българска публика в бившия Партиен дом, в рамките на миналогодишния „София Филм Фест“. С избора на това място авторите, известни с предизвикалия скандал във филмовите среди „Чичо Тони, Тримата Глупаци и ДС“, заявиха за пореден път своята позиция, че престъпленията на комунизма трябва да бъдат изучавани.

След премиерата си филмът влезе в киносалоните и започна да пътува из цялата страна със специални прожекции с дискусии, а след излъчването си по Българската национална телевизия през месец май 2017г. предизвика скандални реакции и емоции.

Звярът“ бе селектиран в престижни международни фестивали, сред които тези в Сараево, Варшава, Гьотеборг и най-големия фестивал за документално кино в света - IDFA, Амстердам. Филмът продължава успешно световния си фестивален път като спечели вече няколко награди за най-добър документален филм.




 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама