Жените са по-щастливи да бъдат „сингъл”, отколкото мъжете

10:27, 14 ное 17 / Любопитно 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жените са по-щастливи от това, че са необвързани, отколкото мъжете, защото да си във връзка се оказва по-трудно за жените, показват нови изследвания.

Според проучване на анализаторите на данни Минтел, 61% от самотните жени са щастливи, че са сами, срещу 49% от мъжете.
Проучването установи също, че 75% от самотните жени не са търсили активна връзка през последната година, в сравнение с 65% от самотните мъже.
Причината за това е, че за жените хетеросексуалната връзка всъщност е много упорита работа и обикновено изисква повече усилия и труд, отколкото на мъжете.
"Има доказателства, че жените отделят по-дълго време за домашни задачи, отколкото мъжете, и мисля, че те също се нагърбват с по-емоционалните работи.", казва професор Емили Грюди от университета в Есекс, съобщи Телеграф.


От изразходването на повече време и пари за поддържане на външния ви вид, до вършене на повече задачи и полагане на повече усилия за решаване на проблеми, наличието на връзка обикновено включва много усилия за дадена жена.
Нещо повече, жените просто са по-щастливи сами, отколкото мъжете. По-добре се социализират сами и е по-вероятно да имат повече близки приятели.
Има общоприето заключение от много изследвания, че жените, които нямат партньор, са склонни да правят повече социални дейности и повече приятели в сравнение с жените с партньори, докато при мъжете това е обратното - мъжете без партньор са склонни да правят много по-малко от това, те разчитат на жената до себе си.
Обществото най-накрая осъзнава, че много самотни жени не са във взаимоотношенията, защото всъщност са щастливи да бъдат независими, правят каквото си искат с времето си и не се нуждаят от някой друг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама