Ортопедите в МБАЛ „Св.София” оперираха социално слаб пациент с лични средства

08:42, 03 ное 17 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ортопедите в МБАЛ „Св.София” оперираха Яким Каръков, събирайки лични средства, трогнати от неговата история.

Преди седмица мъжът пада и счупва трохантерния масив на тазобедрената става. Родителите на Яким, който е с увреден слух, зрение и с психическо заболяване,  са починали. За него се грижи болната му сестра, която наскоро е загубила съпруга си. Елеонора се бори с болестта и скръбта, и заедно с дъщеря си помага на болния си брат.

Доктор Христо Мазнейков преглежда Яким Каръков в родния му  град Петрич. За да може мъжът да се възстанови трябва да се направи операция със скъпоструващ консуматив. Близките обаче имат само малка част от необходимите средства.

Доктор Мазнейков предлага лечение в ортопедията на МБАЛ „Св.София”. След отказа на институциите да помогнат, случаят е представен пред  лекарите-ортопеди на болницата. „Всички заявиха, че искат да помогнат със средства и само за ден събрахме непосилната за близките на Яким сума”, казва д-р Мазнейков. Пациентът е опериран и се възстановява в болницата и след края на клиничната пътека. „Провеждаме рехабилитация и различни процедури, за да може пациентът да е самостоятелен и да се грижи за себе си когато се прибере у дома. Не можем като лекари и хора просто да го изпишем от болницата”, допълва д-р Мазнейков.

Пациентът Яким Каръков се лекува в МБАЛ „Св.София” от постъпването си на 13-ти октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама