Даниел Чипев е новият главен изпълнителен продуцент на „Новини и актуални предавания“ в NOVA

14:55, 27 окт 17 / Любопитно 25 826 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 30 октомври Даниел Чипев ще заеме длъжността Главен изпълнителен продуцент на „Новини и актуални предавания“ в Нова Броудкастинг Груп. Под ръководството на Вяра Анкова, той ще работи за допълнителното утвърждаване на новинарските емисии и сутрешния блок на телевизията като основен източник на достоверна информация за активното население в страната, съобщиха от NOVA.

Даниел Чипев познава отлично информационната среда в България и умее да организира новините в конкурентно телевизионно съдържание, което аудиторията оценява. Той се присъединява към екипа на Новините на NOVA със своя богат журналистически опит и професионална експертиза и ще допринесе за повишаване на доверието, което зрителите на новините и актуалните ни предавания вече имат“, коментира Вяра Анкова, Генерален директор „Информация“ в Нова Броудкастинг Груп и член на Мениджърския съвет.

Завръщам се в нюзрума на NOVA след 13 години. През това време научих много неща и обогатих професионалната си експертиза в областта на новините, натрупах опит и като продуцент. Нова Броудкастинг Груп също непрекъснато се развива и това ми дава надежда, че с колегите заедно ще можем да надградим постигнатото и да продължим да правим обективна и компетентна журналистика в името на зрителите“, сподели Даниел Чипев.

Припомняме, че Чипев заема мястото на Дарина Сарелска, която след серия скандали беше уволнена от медията през август тази година.

Даниел Чипев започва кариерата си през 1997 г. като вътрешнополитически репортер в Ефир 2 на БНТ. От 2000 г. до 2003 г. работи в телевизия Ден като политически репортер, а от 2003 до 2004 г. е в Нова телевизия. След завръщането си в БНТ става един от водещите на ранната емисия „По света и у нас” от 18:00 часа в момента на нейното създаване. Впоследствие е водещ и на централната емисия в 20:00 часа. През 2010 г. е назначен за изпълнителен продуцент на новините в БНТ, а през 2013 г. продуцира следобедния публицистичен блок „Още от деня”. От 2013 г. оглавява дирекция „Информация” на националната телевизия. Дипломира се в СУ "Св. Климент Охридски" с магистърска степен по телевизионна журналистика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама