Люис Хамилтън най-бърз на "Монца"

17:20, 01 сеп 17 / Спорт 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Люис Хамилтън е най-бърз на пистата "Монца" в първа свободна тренировка за Гран При на Италия. Британецът изпревари съперниците си от Ферари на повече от секунда, но все още не сме видели реалното темпо на Скудерия пред родна публика.

Втори днес е другият пилот на Мерцедес - Валтери Ботас. Съотборникът на Хамилтън в Мерцедес записа време с 0.435 сек. по-бавно от лидера. Себастиан Фетел се доближи най-близо до лидерите от "Сребърните стрели". Пилотът на Ферари обаче изостана от Люис с 1.115 секунди.

Другият пилот на Ферари - Кими Райконен, остана четвърти. Финландецът остави на пето място австралийския пилот на Ред Бул Даниел Рикардо. Съотборникът му Макс Верстапен остана шести. Холандският тийнейджър бе по-бавен от Рикардо с едва 0.007 сек.

Серхио Перес и Естебан Окон от Форс Индия записаха седмо и осмо място. Стофъл Вандоорн от Макларън-Хонда записа време, достатъчно за деветата позиция. То бе с половин секунда по-бързо от това на съотборника му Фернандо Алонсо. Двукратният световен шампион остана едва 15-и на две секунди и половина изоставане от лидера Хамилтън. Топ десет допълни бразилският ветеран от Уилямс Фелипе Маса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама