Трошка, пълна с оси и плъхове, застрашава деца в кв. "Свобода"

16:51, 26 юни 17 25 603 Шрифт:
Автор:

Стар автомобил Форд застрашава здравето и живата на десетки деца. Трошката стои неизползваема повече от 5 години пред бл. 42 на столичния квартал "Свобода". 

В колата е пълно с гнезда на оси, а като допълнение към фауната, от там изскачат и плъхове. За тази опасност алармираха живеещите в блока. Опасната кола е закотвена точно до беседка, в която десетки деца играят всекидневно. 

"Това е доста опасно за децата. Няколко пъти говорихме със собственика, които живее във вх. А, обаче той не предприема никакви мерки. Има алергични деца и едно ухапване от оса или плъх може да е фатално. Прозорците на колата са счупени и от там излизат всякакви гадини", притесняват се живеещите в блока.

От Столичния инспекторат реагираха светкавично след подадения сигнал от Topnovini.bg. Цялата процедура бе задействана и от районната община "Надежда". 

"Сега ще отидем да поставим стикер. Това означава, че до 3 месеца собственикът доброволно трябва да премахне автомобила. След това се издава заповед и колата ще я репатрираме. Процедурата е дълга, тъй като собственикът може и да обжалва", обясниха пред topnovini.bg от район "Надежда". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама