Сливналията Даниел Дичев спечели престижен турнир по джудо в Япония

16:30, 26 юни 17 / Спорт 25 1255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Даниел Дичев спечели първото място в престижен турнир по джудо в Япония. Сливналията бе над всички и се поздрави с титлата в едно от най-големите първенства в Страната на изгряващото слънце. Той постигна при силна конкуренция няколко поредни победи и се поздрави с приза, като по пътя към успеха не допусна нито една загуба.

Възпитаникът на сливенската школа и многократен шампион на страната ни и европейски медалист е единственият състезател от България, който печели приза за най-добър състезател. Преди него само на два пъти трофеите са завоювани от чужденци – американец и сърбин.

Дичев е национален състезател на България по джудо в категория до 100кг.

От две години той тренира и се усъвършенства в джудото в университета  Нихон Дайгаку в Токио. Обучението му  за срок от 4 години.  

Роден на 12.07.1991г. в гр. Сливен. Започва да тренира джудо на  9 годишна възраст. През 2006 година постъпва в Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен.

И през 2007г. печели състезанието Олимпийски надежди в Румъния. 2009 година стартират големите  успехи в джудото и в спортното училище. Даниел Дичев ученик от 12 клас, е определен за спортист №1 на Община Сливен. Тогава печели и българското държавно първенство в категория до 100кг за младежи до 20 години.

А след това  националния шампионат в същата категория. Същата година има още две златни, две сребърни и две бронзови отличия от различни международни първенства.

През 2010г. печели 4 първенства - Европейската младежка купа в Санкт Петербург, Европейската купа за младежи до 20 години в Гърция, както и републиканските първенства. На европейския шампионат в Самоков се класира трети.

През 2011г. отново печели републиканското първенство и се класира трети в Унгария.

През 2012г., наред с републиканското първенство, печели и златото на Европейската купа в Истанбул.

През 2013г. се класира втори на Европейската купа в  Швеция. През 2014г. става трети на откритото първенство в София.

За първи път отива на спортен лагер в Япония през 2009 година.

През лятото на 2013г. получава покана от ръководството на Японската федерация по джудо и Нихон Дайгаку (Японски университет) да тренира и да се подготвя в Токио. През лятото на 2014г. взима участие в подготвителния лагер Кодокан Джудо, където затвърждава мнението на японците с доброто си представяне.

Без колебание, Дичев приема предизвикателството, още повече че остава български национален състезател. През есента на 2014г. започва подготовката си, като включително започва да изучава и японски език. А през  ноември се явява на приемните изпити в Нихон Дайгаку. Приет е в департамента по Физическо възпитание и спорт и тренира и състезава в клуба по джудо на университета. Учебната година започна на следващата година  през април

Дичев не само е единствения българин, който ще учи, тренира и ще се състезава в този клуб, но и единственият европеец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама