Даниел Йорданов: Искам европейската титла

15:21, 26 юни 17 / Спорт 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Състезателят на Клуб по класическа борба ЦСКА Даниел Йорданов се подготвя заедно с националния отбор за участие на Европейското първенство за юноши в германския град Дортмунд в края на седмицата. 19-годишният класик си спечели правото да участва на шампионата на Стария континент и Световното първенство във Финландия през август, след като стана републикански шампион в категория до 55 килограма на Държавното лично отборно първенство в края на април. Два дни преди отпътуването за Германия Даниел Йорданов сподели за телевизионния канал на "червените" с какви амбиции отива на Европейското първенство, информира БГНЕС.

"Подготовката върви отлично. В момента сме на лагер в НСК "Диана" в столицата. Тренирам усилено и отивам в Дортмунд, за да стана първи. Това ще бъде дебютното ми участие на Европейско първенство и вълнението е голямо. Познавам някои от състезателите, тъй като преди два месеца бях на силен турнир в Румъния и се срещнах с част от тях.", заяви класикът.

Националите ни заминават за Германия в четвъртък (29 юни), а на 30 юни започва борбата за златните медали при класиците. Даниел Йорданов е спечелил десетки отличия от турнири в България и чужбина, а за CSKA.BG разказа за първите си стъпки в спорта.

"От 2008 година започнах да тренирам борба. В родния ми град Дупница няколко приятели ме заведоха в залата и веднага ми хареса този спорт. Година по-късно ме поканиха в ЦСКА и не можах да откажа", разказа той.

"Гордост и чест е да защитавам емблемата на ЦСКА. Голям стимул за мен е, че клубът е изградил някои от легендите на българската борба и аз искам да продължа да печеля отличия за ЦСКА. Искам да благодаря на треньорите ми Мариян Бяндов и Димчо Димчев, които много ме мотивират и ми помагат, без тях нямаше да съм постигнал тези успехи", завърши Йорданов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама