Шуменски депутат бе на метри от атентатора в Брюксел

14:29, 26 юни 17 25 540 Шрифт:
Автор:

„В Брюксел проведохме изключително полезни срещи на тема „сигурност“ и „управление на миграцията“. Бяха дискутирани варианти за ограничаване на миграционния поток и засилване на вътрешноевропейската сигурност“, това бе първият коментар на депутата Иван Иванов след участието му в конференция в белгийската столица. Срещите са били с депутати от европейски страни. В дискусиите активно е участвал и министър-председателят  на Либия.

Форумът беше на   високо ниво. Бяха   засегнати  основно въпроси  по управление на миграцията, отбеляза Иванов.  От българска страна са участвали  министри и депутати. А шуменският депутат е участвал като представител  на парламентарната комисия по европейски въпроси.

Конференцията е била под егидата на председателя на Европейския парламент.

„Поставихме въпроса, че Европейският съюз трябва да обърне по-голямо внимание на България като външна граница и преграда за навлизането на все повече бежанци. В този контекст на бъдещото председателство  страната ни е потенциална мишена за терористични заплахи“, заяви за Топновини.бг народният представител.

Разисквани бяха въпросите за обща европейска армия и обща европейска сигурност, уточни той. И припомни, че българската делегация е била в района на Централната гара, където беше направен опит за атентат. „ Оказахме се на по-малко  от 500 метра  от атентатора, въоръжен с експлозиви“, припомни той.

Според него  осуетеният опит е сигнал, че сигурността трябва да бъде изведена като приоритет.

Днес народният представител проведе поредната си открита приемна с жителите на община Върбица. Били са поставени въпроси около сметопочистването и сметоизвозването, както и чистота в гробищния парк.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама